“Ik laat mensen altijd werken vanuit hun positieve eigenschappen.
Zo kan ik ze inspireren.”

My Kingdom for a Horse is door Kristof Vanderbist gestart in 2009. De naam is een quote uit het toneelstuk Richard III van William Shakespeare. Het is een metafoor voor een organisatie die vooruit wil. Ik ben het ‘paard’ dat ze daarbij kan helpen. My Kingdom for a Horse is gebouwd op de volgende waarden:

  • Respect
  • Integriteit
  • Authenticiteit
  • Plezier

Processen in kaart brengen en kijken waar procesverbetering mogelijk is, boeit me al sinds mijn studententijd. Nu 20 jaar geleden. Al was het mijn droom een brouwerij te starten: in 1993 studeerde ik af als brouwerij-ingenieur. Na nog een jaar bedrijfseconomie aan de KU Leuven startte ik bij Rentokil op de salesafdeling.

Bij Procter & Gamble leerde ik hoe je zelf en als organisatie overschakelt naar betere performance. Ik werkte er als Europees lead auditor voor de verpakkingsleveranciers en realiseerde met 5S een administratieve vereenvoudiging voor de kwaliteitsafdeling.

In 2000 stapte ik over naar verpakkingsleverancier Amcor in Gent om er de projectengineering te doen voor zero defect medical device verpakking. Twee jaar later coördineerde ik de verhuis van een productielijn voor een zeer hoogwaardige film in de foto-industrie.

Na een intensieve gecertificeerde Six Sigma Black Belt opleiding, richt ik me nu met My Kingdom for a Horse volledig op operational excellence en procesverbetering. 

Procesverbetering vraagt om veranderingen en daar zit eigenlijk niemand echt op te wachten. Mensen moeten dan uit hun comfortzone komen. Ze daar uithalen, is wat ik graag doe, ik wil mensen helpen groeien. Om mensen die klik te laten maken en hun werkwijze te veranderen, neem ik ze op sleeptouw. Ik laat ze zien wat ze kunnen verbeteren door de ‘waste’ eruit te halen.

Wat ik ook al 15 jaar doe zijn theaterworkshops begeleiden. Als regisseur haal ik dan het onderste uit de kan. Belangrijk is dat ik mensen altijd neem zoals ze zijn. Ik laat hen altijd werken met hun positieve eigenschappen, hun sterktes, want zo krijg ik ze in beweging. Die theaterachtergrond helpt me om mensen te inspireren.

Ik ben een gangmaker en ik krijg de werkvloer en het management mee door initiatief te nemen. Samen met de mensen breng ik het probleem in kaart, geef training en dan implementeren we samen. Zaaien en oogsten, dat is wat ik als interim manager doe. Ik laat mensen zien wat hun verandering kan betekenen voor zichzelf en het hele bedrijf. Dat motiveert hen.

Kristof Vanderbist